Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ginger Cat'in (PaintField) Yeni Setleri
Benim en değişik ve özgün bulduğum ürünleri ise şu oldu:
Ginger Cat Models GCM 35002 1/35 Sd.Kfz. 251 Ausf.A Halftrack German Vehicle - Yarı Paletli Alman Savaş Aracı
[Resim: 213410.webp]

Gerçekten çok özel bir proje. Söylediklerine göre dünyada bir alternatifi ya da karşılığı yok. (Alternatif bir Reçine karşılığını yapan amca varmış o da ölmüş zaten (bu durumu Şüpheli bulmadım değil Wink ) Bu kiti özel yapan şey; savaşın sonlarında yaşanan yakıt kıtlığı nedeniyle ortaya çıkan, yakıt olarak havagazı veya kömür kullanan sistemlerin (Stadtgas) araca entegre edilmiş olması. Yani tam anlamıyla "Tüplü ve Öfkeli" bir Halftrack!

Bu detay, kiti normal Sd.Kfz 251'lerden ciddi şekilde ayırıyor. Zamanında tost makinesiyle çekilmiş gibi duran birkaç eski fotoğraftan yola çıkarak, adeta iğneyle kuyu kazar gibi araştıra araştıra bu projeyi ayağa kaldırmışlar. İster normal kamuflajlı ve gaz dönüşümlü bir Sd.Kfz. 251, ister kömürle çalışan bir ambulans versiyonu yapabiliyorsunuz. İçeriği yine çok zengin: Karton kutular, PE parçalar, 3D reçine paletler, silahlar, kasklar, tenteler, su bidonları ve tabii ki o meşhur Stadtgas dönüşüm parçaları...

[Resim: t-34-pe-25.webp]

Ahmet ve Ziya ustaları bu harika girişimleri için canıgönülden kutluyorum. Anladığım kadarıyla sırada Türk UH-60 (Blackhawk), Panther ve Bf-109 G serisi var. Türk modelciliğine yıllardır büyük katkıları olan bu iki ustaya, projelerini forumumuzda bir nebze duyurarak destek olmak istedim.

Projelerin detaylarını ve ustaların kendi anlatımlarını merak edenler aşağıdaki videodan tanıtımı izleyebilirler:

Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul

Bu Konudaki Yorumlar
Ginger Cat'in (PaintField) Yeni Setleri - Yazar: Waldorf - 10-July-2026, 12:30
RE: Ginger Cat'in (PaintField) Yeni Setleri - Yazar: Waldorf - 10-July-2026, 12:30

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi